Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Tatsoi

Flad, rund og dejlig

Tatsoi er en bladgrøntsag fra den grønne asiatiske familie. Den minder om pak choy både i smagen og i navnet, men vokser som fine, flade, mørkegrønne rosetter, som kan blive op til 30 cm i diameter. Tatsoi har en mild smag af sennep og er både saftig og sprød. Den passer perfekt i wok- og stirfry-retter. Man skal bare lige huske at skille bladene fra stænglerne, da stænglerne har mere struktur og kræver længere tilberedning.

I køkkenet

Bladene skal tilberedes kort og kan derfor tilsættes til sidst i en varm ret. De rå blade kan også bruge som en smagsgiver i en blandet salat. Stænglerne smager også skønt i en wok. Skær stænglerne på skrå og steg dem af i masser af citronsaft, sesamolie, hvidløg, salt og peber – vær ikke bange for at give den gas med krydderierne. Vores egen gartner, Zenia, kan varmt anbefale tatsoi’en i en wok sammen med soja eller fiskesovs, ingefær og chili.

I marken

Tatsoi er hårdfør og kan vokse i næsten alt slags vejr – fra solskin til et par minusgrader. Den er nem at dyrke og vokser hurtigt, men har brug for masser af vand for at vokse sig stor og flot. Den passer fint til at blive dyrket i det tidlige og kølige forår eller efterår. Tatsoi dyrkes egentlig som almindeligt kål, der derfor skal den dækkes med net, så det ikke kun er insekterne, som får glæde af den. Tatsoi kan plukkes én stilk ad gangen eller som hele rosetter.

Tatsoi dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads. Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider. Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter. 

Læs mere om Smagsmarken

Opbevaring

Kan holde sig 3-5 dage i en lufttæt beholder i køleskabets grøntsagsskuffe.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Tatsoi
-