Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Rødspættefileter med ristet knoldselleri og lune skalotteløg

Rødspættefileter med ristet knoldselleri og lune skalotteløg

Opskrift

Ingredienser

Tjek at du selv har

  • Olivenolie, havsalt og sort peber
  • eddike
  • honning
  • smør

Sådan gør du

Selleri
Skær skrællen af sellerien og kassér den. Skyl sellerien og skær den i både. Rist sellerien i lidt olivenolie på en varm pande i 7-9 minutter i alt (vend den undervejs), eller til den er gylden og mør. Krydr den med salt. Pluk og hak imens rosmarinen. Pil hvidløget og hak det. Kom begge dele på panden til sellerien det sidste minut. 

Skalotter
Pil skalotteløgene og halvér dem. Kom ½ dl eddike og evt. 1 spsk. honning i en kasserolle og kog det op. Kom skalotterne i eddiken og lad dem simre i 2-3 minutter. Tilsæt evt. en smule mere eddike og et par spsk. vand, hvis nødvendigt. Sluk og lad løgene trække i lagen.

Salat
Skyl salaten og snit den i strimler. Skyl hvidkålen og skær den i helt fine strimler. Vend salat og hvidkål med olivenolie, salt og peber.

Fisk
Krydr fiskene med salt og peber, og rul dem sammen. Kom ½-1 dl kogende vand i bunden af en dyb pande (en, du har låg til) og tilsæt 1-2 spsk. olivenolie, og gerne 1 spsk. smør. Damp fiskene under låg i 5-6 minutter, eller til de er møre. Alternativt kan du bruge en gryde, hvis du ikke har en dyb pande med låg til.

Servering
Anret knoldsellerien i dybe tallerkner. Top med fisk og lidt af lagen. Servér straks med kålsalat og lune skalotteløg til.

-