Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Hønsefond

Hønsefond

200 ml | Langtidssimret hønsefond på gode danske råvarer fra Reduced
49 kr.
Medlemspris 44,10 kr.

Om varen

Økologisk hønsefond på glas fra Reduced, 200 ml.

Gammeldags fond kogt ned på økologiske høns, der er til overs fra æggeproduktion, og ellers ikke ville være blevet brugt til fødevarer.

Her får du saft, kraft og den rene smag af kylling, hjulpet på vej af gode danske suppeurter i sæson, som løg, porrer, gulerødder og tørrede svampe. Ingredienslisten skifter med årstiderne, hvorfor fonden også kan smage lidt anderledes fra sommer til vinter.

Fonden er ikke tilsat hverken koncentrater, kunstige aromaer eller smagsstoffer, og kan bruges lige ud af glasset, som en velsmagende base til alt fra simreretter til supper, risottoer mv. 

Om producenten

Bag Reduced finder man to danske kokke, som er optaget af at reducere i mere end én forstand. For lige så vigtigt, som det er for dem at koge de bedste fonder, så er det også helt centralt at de kan bidrage til at reducere fødevareindustriens madspild gennem deres produktion.

Det lykkedes de med, bl.a. ved at tage overskydende råvarer ind fra den danske fødevareindustri. De overtager fx æglæggende høns fra Danægs æggeproduktion, ligesom benene i kalvefonden kommer fra tyrekalve, som er overtaget fra mælkeproduktion.

Reduced simrer hver fond forsigtigt ned i op til 10 timer, hvor fedt og andre urenheder skimmes fra ved håndkraft. Herefter reduceres der i 5 timer og filtreres, inden fonden pakkes på glas. Resultatet er rene og klare fonder, som er så tæt på den ægte vare, som man kan komme uden at finde suppegryden frem selv.

Opbevaring

Opbevares på køl ved højst +5 °C.

Indhold

Indhold

Henter...
-