Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Forretningsbetingelser

Gældende betingelser når du handler med Aarstiderne

Forretningsbetingelser

Følgende forretningsbetingelser er gældende for kunder hos Aarstiderne A/S, CVR-nr. 12542976. Forretningsbetingelserne er senest revideret den 23. juli 2024.

Bemærk, at nedenstående betingelser kun gælder for Aarstidernes privatkunder. Er du erhvervskunde, kan du læse om forretningsbetingelserne for erhvervskunder her. 

Om at handle med Aarstiderne

Du kan handle på følgende måder:

Sortimentet består både af varer til enkeltkøb og af varer, som kan sættes i abonnement. Når en vare lægges i kurven på vores hjemmeside, fremgår det, om den pågældende vare kan vælges til et fast leverings-interval (dvs. sættes i abonnement), eller om den kun er tilgængelig som enkeltkøb. Priser på hjemmesiden er inklusive moms, afgifter, told m.m. 

Når du handler hos Aarstiderne første gang på ét af de ovenfor nævnte måder, opretter du en bruger hos Aarstiderne og indgår dermed en aftale med os. Datoen for indgåelse af aftalen og øvrige oplysninger, som du har givet os under oprettelse af bruger og køb af produkter, opbevares af Aarstiderne, og du kan altid benytte dine rettigheder til at få indsigt i disse. Læs mere om, hvordan du får indsigt samt om dine øvrige rettigheder i vores persondatapolitik. 

Aftaler med Aarstiderne A/S indgås på dansk. 

Medlemskab og medlemsfordele

Nedenstående fordele og betingelser er gældende, når du handler hos Aarstiderne på www.aarstiderne.com. Her kan du vælge at tegne medlemskab, eller du kan handle uden medlemskab.

Som medlem af Aarstiderne Plus opnår du følgende fordele:

 • 10% rabat på alle varekøb
  Medlemskab udløser 10% rabat på alle varer – både på måltidskasser og øvrige varer*. Dette gælder uanset, om en vare er købt på abonnement eller som enkeltkøb. *Der gives ikke rabat på gavekort.
 • Gratis pakning af dine varer
  Som medlem af Aarstiderne Plus betaler du ikke for at få pakket dagligvarer. Uden medlemskabet betaler du en pakkepris på op til 29 kr. pr. ordre. 
 • Levering af måltidskasser og dagligvarer er altid gratis som medlem af Aarstiderne Plus.
 • 10% rabat i vores gårdbutik og café på Krogerup

Pris og betaling for Aarstiderne Plus medlemskab

Årligt medlemskab

Medlemskab af Aarstiderne Plus koster 699 kr. årligt. Beløbet betales for det første år ved oprettelse af medlemskabet og betales herefter forud én gang årligt.
Medlemskabet er personligt og kan ikke tilknyttes flere forskellige kundenumre.

Opsigelse kan ske med 30 dages varsel til udløbet af den efterfølgende måned. Opsigelse kan dog tidligst ske til udløb 6 måneder efter tegning af medlemskab. Ønsker du at opsige dit medlemskab, skal dette ske via e-mail til hej@aarstiderne.com. Refusion af eventuelt resterende medlemskabsgebyr vil ske senest 14 dage efter udløb af opsigelsesperioden til den tilknyttede betalingsmetode. 

Bestilling, afbestilling, ferie eller ændring af bestillinger

Bestilling af varer, valg af leveringsinterval (hvor ofte du ønsker den enkelte vare leveret), samt ændringer i bestillinger eller leveringsinterval, kan foretages ved at logge ind på Din Side på vores hjemmeside eller ved at kontakte os på telefon eller e-mail. Din bestilling er bindende for dig, når du har bekræftet købet og modtaget en e-mail om "Dine kommende leveringer fra Aarstiderne", og når deadline for sidste bestilling eller ændringer i eksisterende bestillinger er overskredet.

På Din Side og på din ordrebekræftelse kan du altid se, hvornår der er deadline for at redigere eller afbestille en bestemt ordre.

Deadlines kan variere periodisk, fx ifm. højtider og helligdage, og vil i så fald altid oplyses på Din Side, på vores hjemmeside samt blive varslet via e-mail. Deadlines for erhvervskunder står til sidst i forretningsbetingelserne under "Erhvervskunder".

Dine mulige leveringsdage afhænger af, hvor du bor, og hvordan vores vognmænds ruter bliver tilrettelagt. Det vil tydeligt fremgå på Din Side, hvilke leveringsdage du kan vælge.

Rabat- og gavekoder

Koder skal indløses efter betingelserne i tilbuddet, fx ifm. oprettelse af abonnement på en måltidskasse. Der kan bruges én rabatkode per køb, og procent-rabatter kan ikke kombineres. Får du forvejen medlemsrabat på dine indkøb, vil det være rabatten med den højeste værdi, der bliver fratrukket købet.

Ved rabatter på dagligvarer skal det samlede køb fortsat være over minimumsgrænsen, efter rabatten er fratrukket, for at købet kan gennemføres.

Inden for en periode på 3 måneder må du maksimum indløse koder svarende til én produktgave og op til to rabatter per leveringsadresse/husstand. Også selvom du har adgang til flere rabat- eller gavekoder. Ved misbrug kan vi være nødsagede til at opsige dit kundeforhold.

Opsigelse af evt. abonnement

Har du valgt et fast leveringsinterval for en given vare (dvs. sat varen i abonnement), fortsætter abonnementet, indtil vi modtager din opsigelse. Du opsiger dit abonnement via vores app eller hjemmeside, eller ved at kontakte os på mail eller telefon. Du modtager herefter en bekræftelse af din opsigelse på mail. Hvis du skriver til os på mail, får du bekræftelsen i løbet af højest tre dage.

Betaling

Du kan betale på tre forskellige måder: 

 • Kortbetaling, fx dankort 
  Vi trækker penge på dit betalingskort den førstkommende hverdag efter din leverance og sender dig en opgørelse via mail. Det forløber helt automatisk, og du er fri for at betale gebyr, hver gang du skal betale for din leverance. Du tilmelder dig kortbetaling på din Profil. Aarstiderne trækker først penge på dit betalingskort, efter du har modtaget varerne. 
 • MobilePay 
  Vi trækker penge via MobilePay den førstkommende hverdag efter din leverance og sender dig en opgørelse via mail. Det forløber helt automatisk, og du er fri for at betale gebyr, hver gang du skal betale for din leverance. Du tilmelder dig betaling via MobilePay på din Profil. Aarstiderne trækker først penge via MobilePay, efter du har modtaget varerne. 
 • Betalingsservice 
  Du betaler for dine varer én gang om måneden via Betalingsservice, og du får din opgørelse på den månedlige betalingsoversigt fra Betalingsservice. Vælger du denne betalingsform, bliver du opkrævet et depositum på 500 kr. Depositummet tilbagebetales, når du afmelder dit abonnement eller skifter til betaling med betalingskort eller via MobilePay.  Bemærk, at det desværre ikke længere er muligt at vælge Betalingsservice som betalingsmåde. Eksisterende Betalingsservice-aftaler vil fortsætte uændret. 

Når du opretter dig som ny kunde, kan du kun vælge at betale med betalingskort eller MobilePay. 

Ved køb for over 1.000 kr. kan beløbet opkræves forud. 

Manglende betaling

Hvis vi ikke modtager rettidig betaling for leverede varer, sender vi 1. rykker med et gebyr på 100 kr. Hvis vi fortsat ikke modtager betaling, sender vi 2. rykker og et gebyr på 100 kr. samt stopper leveringen. Ved fortsat udeblevet betaling, modtager du 3. rykker med endnu et gebyr på 100 kr. Bliver beløbet stadig ikke betalt i sidste instans vil kravet blive overdraget til inkasso, hvilket vil medføre yderligere omkostninger.

Levering og emballage

Levering sker i tidsrummet kl. 00:00-17:00 søndag til fredag i hele landet. I Aalborg-området har vores vognmand dog nogle gange mulighed for at køre ud med varerne til mandagsleveringen allerede søndag aften.

Varer købt hos Aarstiderne leveres i genanvendelige trækasser og flamingokasser. Vi stiller kasserne ved din hoveddør, medmindre andet er oplyst ifm. bestillingen.

Vi genbruger så meget vi kan, og vi beder dig derfor stille de tomme kasser ud til vognmanden. Det er en stor hjælp for os, hvis du fjerner alle mærkater, og tømmer trækasserne for papir og plastposen. Flamingokasser skal være tømt for vand/is og den hvide 'sugemåtte'.

Minimumskøb, pakkeomkostning og levering

Fra og med d. 19. marts 2023 koster levering af måltidskasser 39 kr. 

Du skal handle dagligvarer for minimum 99 kr. (89 kr. hvis du er medlem). Måltidskasser regnes ikke med som varer, men som et separat køb. 

De varer, du køber udover måltidskasser, bliver pakket sammen i kasser specifikt til dig, og for dette betaler du en pakkepris. Pakkeprisen afhænger af købets størrelse: 

Købsstørrelse (dagligvarer) Pakkepris
99-399 kr. 29 kr.
Fra 400 kr. 0 kr.
Købsstørrelse (måltidskasser) Levering
Uanset købsstørrelse 39 kr.

Bemærk dog, at levering og pakning altid er gratis som medlem af Aarstiderne Plus.

Emballagegebyr

Du betaler 40 kr. til Aarstidernes emballagesystem, ifm. én af dine første leveringer. Vi har valgt at genbruge både træ- og flamingokasserne og har derfor et system, hvor vi indsamler, reparerer og rengør kasserne i videst muligt omfang. Dette beløb refunderes ikke.

Emballage med pant

Vores chauffører kan ikke tage pant med retur, når de afleverer varer hos dig. Hvis du har emballage med pant på, kan du aflevere den i vores gårdbutik på Krogerup Avlsgaard, eller hvor du normalt afleverer pant.

Erstatningsvarer

Det kan ind imellem være nødvendigt for os at lægge en anden vare i din kasse end den, vi havde planlagt. Det kan være grundet kvalitet eller at vi ikke har fået indkøbt det rigtige antal. Hvis vi lægger en erstatningsvare i din kasse, ligger vi altid en forklarende seddel med.

Hvis du bor i aflåst opgang

Hvis du bor i en aflåst opgang, skal vi bruge en nøgle til opgangen, så vi kan komme ind og levere ved din dør. Uden en nøgle kan vi ikke tilbyde levering.

Dørkode

Er der en kode til opgangen, kan du indtaste den i din profil på hjemmesiden.

Placering af dine varer

Ønsker du at modtage dine varer et andet sted end foran din hoveddør, kan du i de fleste tilfælde lave en særlig aftale herom. Bor du i aflåst opgang, skal vi dog stadig have en nøgle. Det skyldes, at vores ordresystem kun kan medtage bestillinger til adresser, hvor vi har en nøgle.

Naboens nøgle

Har vi en nøgle fra en anden kunde i opgangen, kan du blive koblet på den nøgle, og du behøver således ikke indsende en nøgle. Du skal dog være opmærksom på, at dette kan ændre sig, hvis den eksisterende nøgles ejer beder om at få sin nøgle retur. Så vil der blive lukket for leveringer til hele opgangen, indtil vi har en ny nøgle.

Postnøgle/systemnøgle

Bor du i en opgang med systemnøgler, der både virker til opgangen og din lejlighed, skal du ikke sende os en kopi af din almindelige nøgle, men i stedet få en såkaldt postnøgle fra din vicevært. Postnøglen virker kun til opgangen. Nøgler, der også virker til lejligheder, modtages ikke og vil blive sendt retur.

Ekspeditionstid

Der må beregnes en ekspeditionstid på ca. 14 hverdage, fra vi modtager nøglen til den er registreret på kundekortet. Vi sender en bekræftelse på mail, når nøglen er registreret. 

Forsendelse af nøgle

Nøglen sættes fast på et stykke pap eller pakkes ind i et stykke papir, så den ikke kan slå ud igennem kuverten. OBS! Husk at lægge en seddel med dit kundenummer i kuverten sammen med nøglen. Du skal ikke skrive din adresse på nøglesedlen.

Nøglen sendes til:

Aarstiderne A/S
Krogerupvej 3C
3050 Humlebæk

Modtagelse og registrering af nøglen

Når vi modtager din nøgle, registrerer vi den i vores system, og nøglen får et ID-nummer – et nummer, der kun er genkendeligt og brugbart i Aarstidernes nøglesystem. Nøglen bliver herefter givet videre til den ansvarlige vognmand, som leverer i dit område. Vi sender en nøglekvittering til dig på e-mail, så du ved, at nøglen er nået sikkert frem til os.

Sikkerhed

Alle nøgler registreres med et internt ID-nummer. Nøglen er derfor ikke på nogen måde anvendelig for udefrakommende personer. Aarstiderne forpligter sig til at behandle og opbevare udleverede nøgler forsvarligt.

Erstatning ved bortkomst af nøgle

Skulle det ske, at din nøgle bortkommer, erstatter vi nøglen med et fast beløb på kr. 50,-.

Aarstiderne er ikke erstatningspligtig for omkostninger til evt. skift af lås mv., men hæfter udelukkende for selve nøglen.

Returnering af nøgle

Stopper du med at modtage varer, og ønsker du din nøgle retur, skal du aktivt bede om nøglen pr. mail eller telefon. Vi sender ikke automatisk nøglen retur ved standsning af leveringer. Såfremt din nøgle er inaktiv længere end 2 år, vil nøglen blive destrueret på forsvarlig vis.

Fra du beder om at få nøglen retur, og til du kan forvente at have den i hænde, skal du beregne op til tre uger.

Fortrydelsesret
Der er ikke fortrydelsesret ved aftaler om levering af fødevarer, drikkevarer eller andre varer til husholdningens løbende forbrug, der leveres fysisk til dit hjem, bopæl eller arbejdsplads, som et led i vores regelmæssige vareudbringning. Varer på aarstiderne.com, der ikke er til husholdningens løbende forbrug, er omfattet af de generelle regler for fortrydelsesret. Du har derfor fortrydelsesret ved køb af kogebøger, tekstiler og køkkengrej. 

Du må gerne pakke varen ud og bruge den, men du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. 

Særligt om fortrydelsesret ved køb af Aarstiderne Plus medlemskab

Ved køb af medlemskab har du en fortrydelsesfrist på 14 dage fra købsdatoen. Fortrydelsesretten bortfalder dog såfremt du vælger at foretage et eller flere køb og dermed gøre brug af dine fordele som betalende medlem. I så fald vil de almindelige opsigelsesbetingelser træde i kraft.

Særligt om køb af varer, som ikke er undtaget fortrydelsesret

Hvis du fortryder en aftale om køb af én eller flere varer, som ikke er undtaget fortrydelsesret, herunder kogebøger, tekstiler eller køkkengrej, skal du inden udløbet af fortrydelsesfristen på 14 dage fra varens modtagelse, give os en utvetydig meddelelse herom. I tilfælde af flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, men leveres enkeltvis, beregnes fristen fra det tidspunkt, hvor du har modtaget den sidste vare.

Meddelelse kan gives ved at sende os en e-mail på hej@aarstiderne.com, eller du kan benytte en standardfortrydelsesformular, som du kan downloade her. Varen skal være afsendt til os senest 14 dage efter, at vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde købet.

Varen skal sendes til:

Aarstiderne A/S
Barritskovvej 34
7150 Barrit

Du skal selv afholde alle udgifter til returnering af varen.  

Aarstidernes fortrydelsesformular.


Reklamation

Du har lov til at klage over fejl og mangler på en vare i op til to år efter, du har købt den. Købelovens mangels-regler finder således anvendelse. Det gælder selvfølgelig kun, hvis det ikke er dig, der har behandlet varen forkert. For fødevarer begrænses reklamationsretten til varens naturlige holdbarhedsperiode.

Du skal sende varen (gælder ikke ferske varer) til os på adressen:

Aarstiderne A/S
Barritskovvej 34
7150 Barrit

Du skal skrive dit kundenummer, og hvad du mener, der er galt med varen.

Reklamation skal ske inden for rimelig tid.

Andre klagemuligheder

Skulle du mod forventning ikke være tilfreds med vores løsningsforslag, efter du har indsendt en reklamation til os, har du mulighed for at klage over varer købt hos Aarstiderne A/S til Nævnenes Hus, Mæglingsteamet for Forbrugerklager, Toldboden 2, 8800 Viborg via Klageportalen for Nævnenes Hus. Mæglingsteamet vil forsøge at løse tvisten ved mediation, og hvis det ikke lykkes at finde en løsning, kan du indbringe klagen for Forbrugerklagenævnet.

Det er som udgangspunkt en forudsætning for at klage, at varen eller ydelsen, som du vil klage over, har kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. Beløbsgrænserne kan blive ændret. Du skal betale et gebyr for at få klagen behandlet. Du kan desuden anvende den online klagemulighed på www.forbrug.dk/klagemuligheder.

Erhvervskunder

Erhvervskundernes forretningsbetingelser adskiller sig fra Aarstidernes generelle forretningsbetingelser på følgende punkter:

 • Hvis Aarstidernes erhvervsafdeling kontaktes på mail eller telefon, skal det foregå på hhv. erhverv@aarstiderne.com eller 7026 0064. På brev gælder samme adresser, som beskrevet øverst i forretningsbetingelserne.
 • Priserne på hjemmesidens afsnit for "Erhverv" er eksklusive moms, medmindre andet er anført. 
 • Erhvervskunder kan betale med betalingskort eller betale månedsvis bagud. Ved sidstnævnte metode sendes en faktura i slutningen af hver måned. Betalingsbetingelserne er netto 14 dage ved betaling via bankoverførsel.
 • Bestillinger, feriemeldinger, afbestillinger og ændringer af abonnement kan foregå på hjemmesiden, pr. mail eller telefon. Bestilling af varer på hjemmesiden kan for erhvervskunder kun foregå på erhverv.aarstiderne.com
 • Deadline for ændringer er torsdag kl. 12 i ugen før leveringen.
 • Der tillægges et leveringsgebyr på 48,75 kr. inkl. moms (39 kr. ekskl. moms).
 • Abonnementer ophører ved månedens udgang. Vi skal modtage udmeldelsen senest kl. 12 den sidste torsdag i måneden.
 • Erhvervskunders køb er undergivet købelovens regler om handelskøb. Erhvervskunder har således ikke fortrydelsesret eller andre forbrugerretlige rettigheder.

 

 

-