Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Passionsfrugt

– Afrikas østers

Fat en skarp kniv, åbn frugten og slubr det aromatiske frugtkød i dig. Præcis som med havets østers skal du se stort på det grimme ydre og glæde dig over guffet indeni. Passionsfrugt er en skøn delikatesse med sit syrligtsøde frugtkød.

I køkkenet

Passionsfrugten er en 4-6 centimer rund frugt. Skallen er voksagtig og spiller i kønne brunviolette og grønne farver. Det geleagtige frugtkød indeni er fyldt med små sorte frø. Spis trygt det hele med en teske direkte fra den halverede frugt. Bland i frugtsalat eller server til is eller oven på din yoghurt. Du kan også si frøene fra frugtkødet og få en flot gyldenrød saft, der kan tilsættes dine friskpressede juicer for et lækkert eksotisk touch.

I marken

Mange har oplevet passionsfrugten som stueplante med store eksotiske blomster. I plantagerne i det tropiske højland i Brasilien og Afrika vokser den til meterhøje klatreplanter med 10-15 meter lange sidegrene. Planten stammer oprindeligt fra Sydamerika.

Opbevaring

Når skindet bliver mere brunviolet i farven og bulet, er det tegn på, at frugtkødet indeni er modet. En meget tør og indskrumpet frugt er ikke længere god.

Passionsfrugt

Inspiration til aftensmaden

  1. Passionsfrugt og mango
    Passionsfrugt og mango
  2. Gulerod og passionsfrugt
    Gulerod og passionsfrugt
  3. Granatæble og passionsfrugt
    Granatæble og passionsfrugt
-