Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Sommerhvidkål

– En mættende salat

Den perfekte afløser for de grønne salater, når du ønsker en mundfuld med lidt mere bid i. Sommerens spæde hvidkål er skønt lysegrønne og sprøde, langt finere og med en mildere kålsmag end den grove storebror – hvidkålshovedet.

I køkkenet

Sommerhvidkål bør nydes rå eller let tilberedt. Fjern de yderste blade, del i kvarte og skær stokken fra. Snit fint til en sommerlig coleslaw med nye gulerødder, salte nødder, frisk koriander og en asiatisk inspireret dressing. Eller vend med grønne ærter og radiser og friske krydderurter og forkæl de danske grøntsager med en mormordressing. Sommerhvidkål er også god lynstegt i wokretter eller let dampet. Giv gerne kålretter et pift syrlighed i form af citronsaft eller en god vin- eller frugteddike – det fremhæver smagen.

I maven

Sommerhvidkål indeholder masser af grove kostfibre, så den mætter godt, og har lav energitæthed – den er med andre ord dejlig slankemad. Indeholder også A-, B- og C-vitaminer og mineraler som især jern, kalium og kalk.

I marken

Kålplanter er sultne og kræver god muldjord samt rigelig med vand og næring. Aarstidernes danske kål kommer fra Tinggården på Djursland, hvor vækstbetingelserne er ideelle. De forskellige sorter sommerhvidkål høstes løbende sommeren igennem, mens vinterhvidkål vokser videre til efteråret/vinteren. Sommerhvidkål har løsere blade og er ikke så kompakt som vinterhvidkål.

Opbevaring

Grove grøntsager som kål har lang holdbarhed. Kan i hel stand holde op til to uger i køleskabets grøntsagsskuffe. Er du begyndt at skære af kålhovedet nedsættes holdbarheden.

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Sommerhvidkål

Inspiration til aftensmaden

 1. Sommerhvidkål i hvidløg
  Sommerhvidkål i hvidløg
 2. Kalvekød i tern med sommerhvidkål og bagte tomater
  Kalvekød i tern med sommerhvidkål og bagte tomater
 3. Kalvekød i tern med sommerhvidkål og bagte tomater
  Kalvekød i tern med sommerhvidkål og bagte tomater
-