Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Gulerodspuré

Gulerodspuré

Opskrift

Ingredienser

  • 800 g gulerødder
  • 30 g ingefær (Frisk)
  • 20 g sesamfrø (Sorte)
  • 200 g kål (Bruges til at starte fermenteringen )
  • 20 g salt (Groft havsalt )

Sådan gør du

Start med at finde et 1-liters patentglas frem til din fermentering. 

Start med at skylle gulerødderne grundigt. 

Skær toppen af gulerødderne, riv dem med skræl, vej af og kom dem i røreskålen. 

Skyl, skræl og riv ingefæren med skræl, eller skær den i meget fine skiver, vej af og kom den ved gulerødderne. Hæld desuden sesamfrøene ved gulerødder og ingefær, og bland det godt sammen. 

Hak kålen groft, og kør den i en foodprocessor, til du har en tyk puré. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du i stedet hakke kålen meget, meget fint. 

Vej kålen af og kom den ved de andre ingredienser i skålen, tilsæt salt, og gnid det hele godt sammen med rene hænder, til grøntsagerne begynder at afgive væske. 

Hæld skålens indhold ned i et patentglas og sørg for, at gulerodspuréen er dækket af væsken. 

Fold to kålblade, der er skyllet forinden, ned over puréen i patentglasset, og pres det hele ned underlagen.

Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted. 

Lad det fermentere i 14 til 21 dage, ideelt set ved 18 til 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere. 

Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner. Det er særligt vigtigt i de første 5 til 7 dage, hvor fermenteringen går stærkt, og det bobler af kuldioxid. Når det ikke bobler så intenst mere, kan du åbne glasset med flere dages mellemrum og snart derefter undlade det helt. 

Smag på gulerodspuréen efter 14 dage eller før, afhængigt af temperaturen. Smag på den indtil den 21. dag, hvor den bør være helt klar. 

Stil gulerodspuréen på køl. Den er nu spiseklar.  

-