Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Rødbeder med timian

Rødbeder med timian

Opskrift

Ingredienser

Sådan gør du

Start med at finde et 1-liters patentglas frem til din fermentering. 

Start med at skylle rødbederne grundigt. 

Pil hvidløget, vej af og læg de hele fed i bunden af patentglasset. Kom timian, peberkorn og laurbærbladet i glasset. 

Klargør kålen og hak den i en foodprocessor eller blender, til den er helt blød og glat i konsistensen. Har du ikke en foodprocessor, skal du bare hakke kålen meget, meget fint i hånden. 

Skær toppen af rødbederne, skræl dem og skær dem i tern eller skiver. Vej kålen og rødbederne af og kom det i patentglasset. 

Bland din lage ved at tilsætte 20 g salt til 100 ml kogende vand. Rør det godt sammen, så saltet opløser sig, og tilsæt så de resterende 400 ml koldt vand, så lagen får stuetemperatur. 

Hæld lagen over rødbederne og de øvrige ingredienser i glasset, så alt er dækket af lagen. 

Fold to af de yderste kålblade, der er skyllet forinden, eller lægen stor skive rødbede skåret på langs oven på rødbederne i patentglasset, og pres det hele ned under lagen. 

Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted. 

Lad rødbederne fermentere i 5 til 7 dage, ideelt set ved 18 til 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere. 

Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner. 

Smag på rødbederne efter 5 dage eller før, afhængigt af temperaturen. Smag på dem indtil den 7. dag, hvor de bør være klar. 

Stil rødbederne på køl. De er nu spiseklar. 

-