Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Pebermash med szechuanpeber

Pebermash med szechuanpeber

Opskrift

Ingredienser

Sådan gør du

Inden du går igang skal følgende udstyr findes frem; 1-liters patentglas, kniv, køkkenvægt samt foodprocessor eller blender.

Start med at skylle peberfrugter. Fjern stilk og kerner.

Vej peberfrugt, krydderier og salt af, kom det i foodprocessoren, og kør den, til du har en grov mash. Hæld pebermashen på patentglasset.

Pres pebermashen godt ned i patentglasset, til dens egen saftstiger op og dækker den. 

Skyl kålbladet, og fold det, så det passer til patentglassets bredde. Læg det omhyggeligt ned over pebermashen, og pres det nedunder saften, så kålbladet ligger som et beskyttende låg.

Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, ogstil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted.

Lad pebermashen fermentere i 3 til 6 måneder, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.

Glasset skal i starten åbnes hver dag for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner. Det er særligt vigtigt i de første 5 til 7 dage, hvor fermenteringen går stærkt. Når du kigger til glasset, skal du sørge for, at pebermashen holder sig under lagen. Når det ikke bobler så intenst mere, kan du nøjes med at åbne glasset med flere dages mellemrum og snart derefter undlade det helt.

Smag på pebermashen efter ca. 3 måneder, afhængigt af temperaturen. Hvis du synes den smager sødt og syrligt, bør den væreklar og ellers så lad den fermentere videre. Pebermashen bør være klar senest efter 6 måneder. Du vil opleve at konsistensen tykner, jo længere den står.

Stil din søde pebermash på køl. Den er nu spiseklar.             

-