Søg
Menu
Fav.
Favoritter
KålKassen

KålKassen

4 slags kål | En kasse med 4 friske kål
75 kr.
Medlemspris 67,50 kr.

Om varen

KålKassen giver dig 4 friske kål hver uge, der vil bringe smag og substans ind i din madlavning.

Bemærk, at kålene skifter fra uge til uge, men du vil altid få en god kombination af farver og både lettere og tunge kåltyper. Her vil du bl.a. kunne møde:

Blomkål

Blomkål kan spises på et utal af måder. Rå, let kogt, i den klassiske blomkålsgratin, kogt og blendet til suppe. Særlig dejligt er nye blomkål skåret i fine skiver og forkælet med en god olivenolie, saltristede mandler og basilikum.

Hvidkål

Hvidkål kan tilberedes på uendeligt mange måder. Rå i salater, som råkost, coleslaw eller i selskab med syrlige æbler, appelsiner eller med søde tørrede frugter, ristede nødder og græskarkerner. Kålen skal snittes helt fint i lange tynde strimler.

I varme retter er hvidkål god i wokken, helt fint strimlet og lynstegt med asiatiske krydderier og saucer, fx en spicy peanutbuttersauce. Stuvet hvidkål med frikadeller er et hit, som dolmer med krydret kødfars, eller hvad med i forårsruller?

Spidskål

Spidskål kan meget mere, end du tror. Spis spidskål råt, dampet, lynstegt, blanceret, farseret eller braiseret. Du kan selvfølgelig også stuve dit spidskål – men det er lidt synd for den fine smag, der fuldstændig forsvinder i den opbagte sovs.

Prøv at bruge fintstimlet spidskål i wokretter eller vendt i supper. Kålens let sødlige smag har godt af noget syrligt, så dryp fx dit dampede spidskål med olivenolie og citronsaft.

Grønkål

Rib bladene af stilken, og skyl dem grundigt. Finthakket grønkål kan spises råt. Kålbladene kan også blancheres let i lidt olie på en pande sammen med løg og serveres som tilbehør til aftensmaden.

Prøv også en grønkålssalat med appelsin, ristede nødder og en cremet mormordressing.

Grønkål er meget andet end grønlangkål og stuvet grønkål. Så pak eventuelle fordomme væk, og gå ombord i den vildeste smagsbombe: grønkålstatar. Rist et stykke rugbrød, top med finthakket grønkål rørt med lidt god mayonnaise, et par løgringe og salt og peber. Velbekomme!

Grønkål er en rigtig overlever og kan klare helt ned til 20 graders frost.

Palmekål

Med sine lange, smalle, mørke, blågrønne blade ligner den toppen af en palme. Den slår også sine folder under varmere himmelstrøg i Italien, hvor de spiser de med fornøjelse bruger den i supper. Men den trives også i det danske klima. Ja, faktisk elsker den det danske frostvejr, der bringer den allerbedste smag frem i kålen.

I smag og konsistens minder palmekål om en mellemting mellem grønkål og spinat.

Skær bladene i strimler, og steg dem hårdt i olivenolie sammen med hvidløg og chili. Palmekål er også god i wokretter.

Rødkål

Rødkål er til meget mere end julemiddagen. En rå rødkålssalat er ganske lækker. Snit kålen fint og giv en sød cremet dressing eller søde ingredienser som tørrede og/eller friske frugter til. Prøv med frisk appelsin, tørrede dadler og sojastegte mandler, vend med en god sennepsdressing smagt til med lidt honning.

Ellers er rødkål mest brugt til den klassiske kogte rødkål, som kan varieres i det uendelige. Prøv at eksperimentere med forskellige former for syre og sødme, fx æbleeddike, appelsin- eller gulerodssaft, og krydderier fx frisk timian.

Indhold

Indhold

Henter...
-