Søg
Menu
Fav.
Favoritter
×

Tag os med på ferie! Vi leverer til det meste af landet - også i sommerhusområder. Benyt alternativ leveringsadresse på din profil.

Forårsløg

1 bundt

Høje og slanke biodynamiske pibeløg fra Italien

25 kr.
Medlemspris 22,50 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Forårsløg

Om varen

Biodynamiske forårsløg/pibeløg i bundt fra Italien, min. 120 g, ca. 10-12 stk. per bundt.

Høje, slanke og knaldgrønne pibeløg, dyrket af brødrene Maurizio og Tonino ved kysten, kun 40 kilometers kørsel fra Rom.

Maurizio og Toninos spæde pibeløg er sprøde, aromatiske og super smagfulde, og så har de ekstra meget af den flotte, grønne top, som er så eftertragtet. Efter sigende bliver Maurizio godt sur, hvis man ikke spiser hele løget – så husk, at bruge rub og stub!

Anvendelse

Du kan spise alt på løgene – lige undtagen den nederste rod, som du skal snitte af. Den hvide og helt lysegrønne del er skarpere i smagen end den grønne top. Af den grund, er den lyse del også bedst tilberedt, mens den grønne del er bedst rå eller næsten rå. 

Man kan med fordel dampe hele molevitten, og servere hele pibeløg med saltet citron, parmesan og bitter bladgrønt, som fx catalogna eller puntarelle:

Skræl en citron med en tyndskræller, og skær skallen i tynde strimler. Knug dem godt med havsalt, og lad dem salte i 10 min.

Damp forårsløgene i en smule letsaltet vand og olivenolie, 3-4 min., til de er møre men stadig med bid. Steg imens strimlet puntarelle ved høj varme i lidt olivenolie, til det lige akkurat falder sammen.

Server de dampede forårsløg med stegt puntarelle og saltet citronskal, riv parmesan og sort peber henover, dryp med olivenolie, og nyd straks.

Opbevaring

Opbevares i grøntskuffen i køleskabet, gerne i en lufttæt beholder, hvor de vil kunne holde mange dage.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-