Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Aarstiderne er blevet B Corp-certificeret!

Aarstiderne er blevet B Corp-certificeret med en score på 106,7 point
B Corp Certificering
Allerede i 2021 begyndte vi processen, der nu har ført til certificering. Vi har som alle andre B Corps svaret og dokumenteret på 250 spørgsmål om social og miljømæssig impact, og nu er vi blevet en del af et fællesskab med mere end 5.000 bæredygtige virksomheder over hele verden.
 

Hvad er B Corp?

B-Corp er en bevægelse, et netværk af virksomheder, der lever op til en ny standard, der dokumenterer det aftryk, vi som virksomhed sætter på kloden, når det gælder miljøpåvirkning, socialt ansvar, arbejdsmiljø og den værdi, vi skaber for samfundet. Bag B-Corp står B-Lap, en verdensomspændende nonprofitorganisation.

Det har alle dage været essentielt for os, at vi tager vare på både jorden og vores kollegers trivsel. 

Vores B Corp score er 106,7, og derved er vi blandt de fødevarevirksomheder i Norden med højeste score. Det tillader vi os et øjeblik at være stolte af. 

anledning af vores B Corp certificering har vi også lanceret ”Aarstiderne Food Impact”, der måler klimaaftrykket fra måltiderne i vores Måltidskasser, og vi deler tallene med vores kunder, gæster og alle, der interesserer sig for hvilket aftryk deres aftensmad sætter på klimaet. 

Søren vores medejer og grundlægger sætter følgende ord på nyheden om, at Aarstiderne nu er B Corp certificeret:

”Da Thomas Harttung og jeg startede Aarstiderne tilbage i ’99, var vi ikke i tvivl, - vi ville være 100% økologiske. Vi var økologiske pionerer, og det er jeg stolt af. Jeg er også meget stolt af, at vi er blevet B Corp Certificeret, for vi har nemlig brug for at nogen sætter rammerne for, hvad bæredygtighed er, – og det gør B Corp. I Aarstiderne siger vi, at ’Jorden Kalder’ – vi har et stort og brændende ønske om, at være ambitiøse på jordens vegne – og det synes jeg, vi er med en B Corp Certificering.”

Certified B Corp


Aarstiderne Food Impact - Nu kan du se dit måltids klimaaftryk
Tilbage i 2007 startede Aarstiderne med at følge vores CO2-udledning nøje. Vi laver CO2-regnskaber og arbejder aktivt for at nedbringe virksomhedens CO2 udledninger. Nu er vi gået skridtet videre, og lancerer Aarstiderne Food Impact, der bl.a. måler klimaaftrykket fra måltiderne i vores 17 forskellige Måltidskasser. 

Nu kan familier over hele landet se, hvilket aftryk deres aftensmad sætter på klimaet, for Aarstiderne deler tallet med alle, der interesserer sig for, hvordan deres aftensmad kan gøre en forskel for klimaet. 

”Det er rigtigt interessant at kigge på, hvor mange kilo CO2, der er i et aftensmåltid. Derfor regner vi på det, for at give familierne rundt om spisebordet et overblik, og mulighed for at vælge mindre klimatungt.

Noget af det mest interessante er, at når man regner på det og kigger på ernæringsindholdet, så går sundhed og klima faktisk hånd i hånd”, siger Søren Ejlersen 

I klimadebatten fyger det med tal og begreber, som kan være svære at forholde sig til. Men de fleste af os går rundt med et ønske om at få klarhed over, hvordan vi selv kan træffe nogle gode valg, der trækker i den rigtige retning – som er bedre for planeten. Vi ved, at aftrykket fra en bøf er højt, og den er lav for salat, men hvordan skal vi omsætte det til vores hverdag og hvilke valg er relevante for den enkelte? 

Det, vi spiser, udgør omkring en fjerdedel af vores personlige klimaaftryk, og er det område, hvor vi lettest kan gøre en forskel. 

Læs mere detaljeret om hvordan vi måler Måltidskassernes klimaaftryk her: https://www.aarstiderne.com/om-aarstiderne/baeredygtighed-og-miljoe/foedevarer-og-klima/maaltidskassernes-klimaaftryk 

-