Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Transport og klimabelastning

Det koster på klimakontoen at fragte varer hjem fra nær og fjern. Så vidt det er muligt, prioriterer vi derfor at købe lokale varer.

Varer fra Danmark, Sverige og den nordlige del af Tyskland betragter vi som lokale varer. Når varen ikke kan dyrkes lokalt, eller når vi ikke kan få den i de mængder eller til de priser, vi skal bruge, køber vi hos vores egne europæiske leverandører. Vi samarbejder også med en håndfuld dygtige grossister primært i Holland og Italien. De hjælper med at hente de oversøiske varer hjem og med at skaffe varer i rette mængder og kvalitet.

Når vi kigger på vores forretning med klima-briller er varetransporten den del der fylder allermest. Her skelner vi mellem ind-, mellem- og sluttransport. Indtransporten er transport af frugt, grønt, kolonial samt ferske varer fra leverandøren til vores pakkeri på Barritskov. Mellemtransport omfatter transport af kasser fra pakkeriet på Barritskov til én af de ni fordelingscentraler i Danmark eller de tre fordelingscentraler i Sverige, mens sluttransporten omfatter den sidste distribution af kasserne fra den regionale fordelingscentral ud til kundens hoveddør.

For mere end 10 år siden begyndte vi at regne på vores klimaaftryk. Fra disse beregninger ved vi, at varetransporten bidrager med to tredjedele af den samlede CO2-udledning. Det kan du læse meget mere om i vores CO2-rapporter.

-