Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Planteproteiner

Skift kødet ud med grønt

Bliv klogere på proteiner fra plantekost.

Når benspænd skaber idéer

Bogen startede egentlig med et lille eksperiment. Vi var en gruppe kokke, produktudviklere og hvem, vi ellers kunne lokke, som besluttede os for at tage en vegansk måned – altså en måned helt uden animalske fødevarer. Udfordringen var ikke at overleve, men at åbne øjnene for nye smage, teksturer og grønne muligheder. Benspændet virkede, og det satte skub i en række af vores nye kasser og nu også denne bog og de produkter, som vi har udviklet i forbindelse med arbejdet. Bogen her er således en kombination af produktudvikling og grøn kreativitet. Vi har spist hundredvis af kendte og helt ukendte grønne proteiner og udviklet en overflod af retter, og i bogen finder du de allerbedste. Retter, der ud over at være fulde af velsmag også er retter, som kan forene os, fordi vi alle kan spise med – ung som gammel, veganer som kødspiser. 

Grønne klimavenlige retter

Retterne i bogen spænder bredt fra den unikke fastfood-oplevelse med burgere og hotdogs, som altid tager kegler – her i helt nye forklædninger med ekstra grøn protein, så du bliver godt mæt – over helt nye måltidsoplevelser som shakshuka med bagte æg. Eller hvad med en gang okonomiyaki eller bare en helt simpel syditaliensk brødsalat med citron og oliven? Alle retterne er tvistet, så de er både nye, friske og ligetil at lave for dig derhjemme.

Vejen mod et grønnere køkken kan være svær og krævende – stegt kylling med pasta er bare nemmere nogle gange. Men alt det skal denne bog hjælpe med, så du kan lave skøn, grøn og tilgængelig mad. Mad, der smager og samtidig gør noget godt for dig og planeten.

-