Søg
Menu
Fav.
Favoritter
0 Kurv

Din indkøbskurv er tom

×

Bliv medlem af Aarstiderne Plus og få kontante fordele, hver gang du handler hos Aarstiderne.

Svin med appelsin-spidskålssalat og ristet butternut-squash

Svin med appelsin-spidskålssalat og ristet butternut-squash

Opskrift

2 personer

Ingredienser

Tjek at du selv har

  • Olivenolie, havsalt og sort peber
  • æbleeddike
  • smør
  • honning

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.

Butternutsquash og hvidløg
Halver de 2 hele hvidløg. Halver også butternutsquashen og skrab kernerne ud. Læg hvidløg og squash på en bageplade med bagepapir, hæld olivenolie over og krydr med salt og peber. Bag det i ovnen i 35-40 minutter, til squashen er helt mør, og hvidløget er sødt, mørt og karamelliseret (tilberedningstid på squashen kan variere efter størrelse, så kig til den og vurder selv, om den skal have mere eller mindre).

Spidskålssalat
Skyl kålen og snit den meget fint med en kniv eller på et mandolinjern. Masser kålen med lidt salt og eddike (fx æbleeddike).

Riv appelsinskal ned i kålen. Skræl appelsin og skær kødet i halvmåner. Vend appelsinkødet med spidskålen, tilsæt 3 spsk. olivenolie og smag til med salt, peber, eddike og evt. lidt honning.

Svin
Skær svinefileten i 4 stykker på tværs af kødfibrene og krydr med salt og peber.

Varm en pande op med olivenolie og steg stykkerne i 2-3 minutter på hver side. Tilsæt salvie og evt. lidt smør det sidste minut af stegetiden og lad det bruse op.

Servering
Skrab butternutsquashen ud af skallen med en ske, anret svin på toppen og server det karamelliserede hvidløg som en spread til. Server spidskålssalaten på siden.Idékassen
-