Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Svin i hvidløg med ristet squash og broccoli

Svin i hvidløg med ristet squash og broccoli

Opskrift

4 personer

Ingredienser

Tjek at du selv har

  • Olivenolie, havsalt og sort peber
  • hvidvinseddike eller æbleeddike

Sådan gør du

Skyl alle grøntsager og tænd ovnen på 200 grader.

Ris
Skyl risene i koldt vand og sæt dem over at koge i 5 dl vand uden salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 30 minutter. Lad risene hvile i 5 minutter og smag til med salt inden servering.  

Svin
Pil hvidløget og pres det. Halvér chilien (tag frøene ud, hvis du ikke vil have det for stærkt) og snit den fint. Bland hvidløg og chili sammen, og vend det med 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. eddike. Gnid eller pensl koteletterne med marinaden og lad dem ligge, imens du klargør grøntsagerne.

Grønt
Skær broccolien i små mundrette buketter. Halvér squashen og skær den i 1 cm tykke skiver. Pil løget, halvér det og skær det i 1 cm tykke både.

Vend alle grøntsagerne med 1 spsk. olivenolie, krydr dem med salt og peber, og kom sagerne i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen i 1
5-20 minutter, til løgene er søde, og squash og broccoli er møre. Hold øje med det, og tjek broccolien efter ca. 12 minutter. Den må ikke overtilberede, men skal stadig have både farve og bid. 

Snit spidskålen fint og kom den i en skål.


Stegning af koteletter
Steg koteletterne på en varm pande i 4 minutter på hver side lige inden servering. 

Servering
Vend de bagte grøntsager med frisk spidskål og smag til med salt, peber og eddike. Anret svinekoteletterne oven på ris og servér ristet grønt på siden.

-