Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Nye danske kartofler
Nyhed

Nye danske kartofler

1 kg | Nye, danske sommerkartofler
35 kr.
Medlemspris 31,50 kr.

Om varen

Nye økologiske kartofler fra Danmark, 1 kg.

Sommeren er over os, og det betyder at de nye danske kartofler endelig er klar ude på markerne. Vores kokke glæder sig hvert år til de nye kartofler, for som de siger, så smager en friskopgravet kartoffel af så meget mere end de gemme-kartofler, vi støtter os til resten af året. 

Smagen af mandel og friskt, grønt græs er så fin og delikat, at den skal behandles nænsomt – men tilbereder du din kartoffel korrekt, så er der også en stor smagsoplevelse i vente.

Anvendelse

Der er intet som perfekt kogte nye kartofler, saltet lige tilpas og serveret med en stor klat solgult smør.

Nye kartofler må endelig ikke koges for længe – typisk kan et hurtigt opkog efterfulgt af 5-8 minutters sagte varme gøre tricket, alt afhængig af kartoflernes størrelse.

I kokkeverdenen forsøger man ofte at opnå et "hasselnøddeknæk" i en kogt ny kartoffel. Det vil sige en tilberedning, hvor kartoflen lige akkurat er gennemkogt, men hvor kernen stadig har et blidt sprødt knæk, som en hasselnød.

Sørg altid for, at vandet er pænt saltet, næsten som havvand, da det vil bevare smag, konsistens og næringsstoffer i kartoflen, i stedet for at trække dem ud i kogevandet. Du kan også med fordel tilføje en kvist dild eller løvstikke til dit kartoffelvand – det giver en dejlig smag til kartoflerne.

Opbevaring

Kartofler skal opbevares tørt, mørkt og køligt, men ikke for koldt. Hvis kartofler udsættes for meget lys, vil de få grønne pletter.

Indhold

Indhold

Henter...
-