Søg
Menu
Fav.
Favoritter
×

Tag os med på ferie! Vi leverer til det meste af landet - også i sommerhusområder. Benyt alternativ leveringsadresse på din profil.

Nektariner

500 g

Faste, saftige og søde biodynamiske nektariner fra Spanien

33 kr.
Medlemspris 29,70 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Nektariner

Om varen

Biodynamiske nektariner fra Spanien, 500 g.

En nektarin er i familie med fersken. Forskellen er skindet, imens smagsforskellen ikke er større end forskelle i ferskensorter. Nektariner har et glat skind, der er rødt med gult skær, og frugtkødet kan have både hvide, gule og orange nuancer.

Nektar, gudernes drik, har givet navn til frugten, hvilket fortæller os lidt om frugtens smag, sødme og saftighed.

Nektarinerne her er dyrket hos vores gode ven Emilio, der hvert år sender kassevis af de fineste stenfrugter op til os. Emilios plantage ligger i Badajoz i Extremadura-regionen, tæt på grænsen til Portugal – her er klimaet ideelt til stenfrugter, da de kræver meget solskin.

Anvendelse

En nektarin er den perfekte "håndfrugt" til en solskinsdag. Den søde og farverige frugt kan også bruges i desserter, eller som en kilde til sødme og syre i salte retter.

Særligt sæsonens første nektariner gør sig godt i madlavning, hvor deres struktur og syre vil give modspil til f.eks. fede kødudskæringer eller bitre bladgrøntsager.

Prøv fx en grøn salat med fersken- eller nektarinbåde vendt med frisksnittede krydderurter og rustikke brud af en god mozzarella eller burrata.

Opbevaring

Nektariner er bedst, når de er helt friske. Ellers kan de med fordel opbevares på køl, hvor de vil holde sig et par dage.

Indhold

Indhold

Henter...
Idékassen
-