Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Hovedsalat
Nyhed

Hovedsalat

1 stk. | Gammeldags hovedsalat fra Danmark – sprød, saftig, let og lysegrøn
20 kr.
Medlemspris 18 kr.

Om varen

Økologisk hovedsalat fra Danmark, 1 stk.

Den danske hovedsalat giver mindelser om de gode gamle dage, hvor det nærmest var den eneste salat vi spiste herhjemme. Og den kan stadigvæk sprede sommerglæde på bordet med sine fine, tynde grønne blade og sin lette og saftige smag.

Salaten er dyrket hos Skyttes Gartneri på Fyn, som også dyrker vores rabarber.

Anvendelse

Et salathoved er ingenting uden en dressing. Og her gælder én gylden regel: Hold igen med olien – en salat skal ikke tage bad i dressing – og vær til gengæld generøs med det syrlige.

Skal det være helt klassisk og "old school", så er der ikke noget som en skål friske salatblade vendt med en gammeldags mormordressing: Rør fløde med lidt sukker og frisk citronsaft, og smag til med salt og peber. Når fløden røres med citron, tykner den og bliver endnu federe og lækrere. Dressingen skal smage både fedt, surt og sødt, så husk at smage til.

Opbevaring

Opbevares på køl ved højst 5 °C.

Det bedste du kan gøre er, at gøre salaten klar lige så snart du får den, dvs. tage bladene fra stokken, skylle dem grundigt og lade dem ligge lidt i vandet for til sidst at lade salatbladene dryppe godt af (brug evt. en salatslynge). Opbevar bladene i en lufttæt beholder i køleskabets grøntskuffe.

Indhold

Indhold

Henter...
-