Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Blød polenta med sojafløde, spinat, ristede majs, lime og jalapeño

Blød polenta med sojafløde, spinat, ristede majs, lime og jalapeño

Opskrift

2 personer

Ingredienser

Tjek at du selv har

  • olivenolie
  • havsalt
  • sort peber

Sådan gør du

Køkkennoter: Det er ingen sag at dele majskernerne fra kolben: Hold majsen på højkant på et stort skærebræt, og skær med nedadgående bevægelser kernerne fri af kolben med en skarp kniv (brug evt. en brødkniv). Skær så tæt på kolben, som du kan, så får du mest mulig majs med.

Mange kender jalapeñoen som en syltet chili, der kan købes på glas i supermarkedet, men i denne uge ligger der en frisk jalapeño i din kasse. Den friske, grønne chili er sprød og ikke superstærk, men smag dig alligevel frem.

1. Sæt vand over til polenta, fx i en elkedel.

2. Skyl og klargør grøntsagerne, majskolben, limefrugten og jalapeñoen som angivet i ingredienslisten. Kom jalapeño-ringene i en lille skål.

3. Drys polenta i en gryde med 3½ dl kogende vand, kom 1½ dl sojafløde i, og rør godt. Kog polentaen glat og cremet, 4-5 minutter. Smag til med salt og peber. Spæd evt. til med lidt mere vand, hvis polentaen er for tyk.

4. Varm imens en pande op, tilsæt olivenolie, og steg majskerner, squashtern og hvidløg gyldent og mørt, 4-5 minutter.

5. Tilsæt spinaten til panden, og steg i yderligere 1-2 minutter, til den akkurat falder sammen. Smag til med salt, peber, limesaft og lidt finthakket jalapeño.

Servering
Anret blød polenta i bunden af dybe tallerkener, top med de stegte grøntsager, og server med resten af den finthakkede jalapeño til at drysse over.

-