Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Stegt flæsk med persillerødder og citron

Stegt flæsk med persillerødder og citron

Opskrift

4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

Stegt flæsk (på pande eller i ovn)
På pande: Steg flæsket på en pande med lidt olie på begge sider, til det er gyldent og sprødt. Hæld fedtet fra efterhånden.

I ovn: Tænd ovnen på 200 grader. Læg flæsket på en rist og kom dem på en bradepande med bagepapir under. Drys kødet med salt og lad det trække i 5-10 minutter. Bag flæsket sprødt og gyldent i ovnen, 25-30 minutter. Vend det undervejs, så det ikke bliver for mørkt.

Kogte kartofler
Skrub eller skræl kartoflerne og kom dem i kogende vand, der lige dækker. Tilsæt salt og kog dem næsten møre. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække færdig i vandet.

Persillerødder med citron
Skræl persillerødderne og skær dem i stave á ca. 5 cm. Damp persillerødderne i en gryde med lidt vand og olie, under låg. Skær tynde flager af citronskallen og pil og hak hvidløget fint. Kom begge dele ved persillerødderne sammen med timiankvistene.

Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Damp dem sammen med persillerødderne, så det hele er færdigt på samme tid. Der må gerne være lidt bid i både porrer og persillerødder. Krydr med sort peber. 

-