Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Stegt hvilling med champignons à la grecque og rødkålssalat

Stegt hvilling med champignons à la grecque og rødkålssalat

Opskrift

2 personer

Ingredienser

Tjek at du selv har

  • eddike (fx æbleeddike)
  • sukker eller honning
  • hvidvin
  • smør

Sådan gør du

Kartofler
Skrub kartoflerne og kog dem knapt møre i saltet vand, 12-15 minutter. Sluk for varmen og lad dem trække færdig i vandet. Vend evt. kartoflerne med lidt smør inden servering. 

Champignons à la greque
Skær champignonerne i kvarte. 
Pil hvidløg og skalotteløg og skær dem i skiver. Skær tomaterne i tern. 

Opvarm en pande med olivenolie og steg svampene gyldne. Tilsæt hvidløg, skalotteløg og tomat-tern, og vend det hurtigt med de stegte svampe. Kom det i en skål og hæld ½ dl hvidvin (hvidvin kan undlades, men krydr så med mere eddike - se tip), 1 spsk. eddike og 1 spsk. sukker eller flydende honning ved og vend det rundt. Krydr med salt og peber.  

Rødkålssalat med gulerod og grøn chili
Snit rødkål fint. Skræl og skær gulerødder i tynde skiver eller riv dem groft. Vend rødkål og gulerødder med olivenolie, lidt eddike, salt og peber. Hak chili fint og vend det i salaten.

Stegt hvilling
Tjek fisken for evt. ben og rids skindsiden to gange på skrå med en skarp kniv. Det gør, at fisken lettere holder skindsiden mod stegepanden, og at skindet dermed bliver sprødt. 

Krydr fisken med salt og peber. Steg fileterne med skindsiden nedad i olie, ca. 5 minutter. Pres lidt på fisken under stegningen, vend den efter de 5 minutter og steg i 1 minut på den anden side. 

Servering
Servér stegt hvilling med kartofler, champignons à la grecque og rødkålssalat.-