Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Pomerans
Sidste chance

Pomerans

4 stk. | Bitre 'Sevilla'-appelsiner fra Spanien, velegnet til marmelade mm.
22 kr.
Medlemspris 19,80 kr.

Om varen

Økologiske pomeranser fra Spanien, 4 stk.

Den bitre pomerans er især populær i England, hvor de også kender den som 'Seville orange', efter frugtens hjemsted Sevilla. Briterne nyder især at lave marmelade af appelsinen, pga. dens høje pektinindhold og karakteristiske aroma og smag.

Vores pomeranser dyrkes af Reyes Leon og Miguel Angel på deres to citrusfarme i Sevilla. De har mange års erfaring med dyrkning af disse bitre appelsiner, som har været dyrket i deres familie gennem flere generationer.

Anvendelse

Smagen af pomerans kan være næsten ubehageligt bitter og kraftig, og den er ikke velegnet som håndfrugt. Men tilberedes frugten rigtigt, åbenbarer der sig et overflødighedshorn af aromaer af citrusblomster og nyreven appelsinskal.

Den klassiske vej at gå er at gøre som briterne, og lave appelsinmarmelade eller kandiseret pomeransskal.

Ellers kan frugten også saltes og fermenteres, som man vil gøre med citroner, eller bruges til varme retter med fx and. Pomeransskal kan også gøre underværker for en marokkansk tagine eller en indisk lammestuvning.

Og så kan både skal og saft tages med i det søde køkken, hvor småkager, chokoladedesserter eller en saftig mandelkage alle vil nyde godt af pomeransens umiskendelige aroma og smag.

Opbevaring

Holder sig bedst ved opbevaring på køkkenbordet. Undgå dog direkte sollys.

Indhold

Indhold

Henter...
-