Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Sort hvidløg

Sort hvidløg

1 stk. | Et helt hvidløg, der er tilberedt langsomt i 45 dage ved 65 grader
29 kr.
Medlemspris 26,10 kr.

Om varen

Økologisk sort hvidløg fra Spanien, 1 stk.

Det runkne sorte hvidløg kan godt se en smule intimiderende ud med dets dybsorte farve. Men man må ikke lade sig skræmme af det.

Der er nemlig tale om et helt almindeligt hvidløg, der er blevet tilberedt i 45 dage ved 65 grader, hvilket resulterer i en langsom karamellisering af hvidløget – en teknik som er udviklet i Korea. Herefter er hvidløget blevet tørret i 30 dage alt efter, hvad det skal bruges til.

Det er en lang proces, men resultatet er godt. Feddene udvikler under processen en helt særlig duft og en tæt umamismag af sød blomme, kaffe, lakrids og soja.

Anvendelse

Pil feddene, og brug dem som smagsforstærker – de duer til næsten al slags mad. Du kan fx komme dem i en misosuppe eller vende dem sammen med stegt kål.

Når du skal mose hvidløgsfeddene, så gør det mellem den flade side af kniven og dit skærebræt – vær opmærksom på, at det kan farve en smule. Mos igennem flere gange, til de får en puré-agtig konsistens.

Opbevaring

Sort hvidløg kan fint opbevares ved stuetemperatur. Men er du først begyndte at bruge af det og bryde feddene fra hinanden, anbefales det at man opbevarer det i køleskabet.

Indhold

Indhold

Henter...
-