Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Rosmarin

Rosmarin

40 g | Frisk rosmarin til grillet og stegt kød, marinader, kartofler mm.
20 kr.
Medlemspris 18 kr.

Om varen

Afskåret økologisk rosmarin, 40 g.

Rosmarin kommer af de græske ord ros og maris, der betyder tilsammen “havets dug”. Krydderurten stammer da også fra Middelhavslandene, hvor den vokser vildt på klippeskråningerne ved havet.

De smalle blade på rosmarin minder om nåletræernes blade, og det er dem, man bruger i madlavningen. Rosmarin har en kraftig, let bitter smag og bør derfor anvendes med måde.

Anvendelse

Rosmarin er en alsidig krydderurt, der passer godt til både grøntsager, kød, pasta og i brød.

Tænk bare på italienske retter som foccacia med sprøde rosmarinblade på toppen, hvid pizza med creme fraiche, mozzarella, kartofler og et drys friske rosmarinblade eller en krydret risotto med masser af parmesan og rosmarin.

Det er også et kendt kokketrick at tilsætte en kvist rosmarin på panden, når man steger et stykke kød - det giver smag til kødet, uden at der er stykker af rosmarin i maden.

Eller du kan lade en rosmarinkvist koge med i grøntsagsretter eller kødretter, der står og simrer og trækker smag i mange timer.

Opbevaring

Afskåret rosmarin opbevares på køl i en lufttæt beholder eller i et glas med vand i køleskabsdøren og har mest smag og aroma de første par dage.

Har du mange rosmaringrene, så hæng dem til tørre og opbevar dem derefter mørkt og tørt. Så kan du altid støde de tørrede rosmarinblade i en morter og drysse dem i vinterens gryderetter og supper.

Indhold

Indhold

Henter...
-