Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Cornicabra-olivenolie

Cornicabra-olivenolie

500 ml | Ekstra jomfru luksusolivenolie på aromatiske spanske Cornicabra-oliven
189 kr.
Medlemspris 170,10 kr.

Om varen

Koldpresset økologisk ekstra jomfru olivenolie fra Spanien, 500 ml.

En olivenolie i særklasse, lavet på den mindre udbredte sort Cornicabra, som primært findes i området omkring Toledo, syd for Madrid. De 300-400 år gamle Cornicabra-oliventræer høstes udelukkende, når olivene er grønne, så smag og aroma bliver bevaret.

Olivene til denne olie dyrkes af det unge ægtepar, Laura og Guilhermo. De har overtaget familiens olivenlund i Arcicóllar, der er gået i arv i fire generationer, og driver den ud fra filosofien om at genoprette det lokale økosystems balance og biodiversitet gennem økologisk dyrkning. 

Høstningen foregår i oktober og giver, hvad man kalder en "grøn" olivenolie. Smagen er meget aromatisk med en snert af græs og faktisk så exceptionel, at den allerede er løbet med flere priser.

Anvendelse

Oliens sarte, delikate smag gør sig perfekt som prikken over i'et på salater, hummus, tapenader, supper, pastaretter, risottoer og andet, der lige mangler et par striber gylden godhed.

Du kan også hælde lidt i en lille skål og servere med lune skiver surdejsbrød, grøntsagsstave og flagesalt som en forret, der virkelig giver plads til, at olivenoliens aroma kommer til sin ret.

Opbevaring

Opbevar olien køligt, mørkt og tørt. Sæt altid låg på efter brug, da olivenolie kan blive harsk, hvis den ilter.

Olien er ufiltreret, og bør nydes indenfor tre måneder efter åbning.

Indhold

Indhold

Henter...
-