Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Tofu – Røget

Tofu – Røget

250 g | Røget frisk tofu fra danske Lê Trang
48 kr.
Medlemspris 43,20 kr.

Om varen

Røget økologisk tofu fra Lê Trang, 250 g.

Tofu produceret i Danmark på økologiske sojabønner fra Italien, nigarisalt fra Japan og vand. Tofuen er koldrøget langsomt, for en frisk og blød tofu med masser af smag.

Sojabønnerne lægges i blød, før de males til sojamælk. Sojamælken koges derefter op, og når den er kølet ned igen tilsættes nigarisalt, hvilket får sojamælken til at koagulere. Herefter hældes den i forme, hvor den presses til tofu.

Denne procedure giver tofuen den ganske særlige smag, konsistens og fasthed, som er Lê Trangs varemærke. Bemærk, at frisk tofu har en naturlig begrænset holdbarhed.

Om producenten

Velsmagende mad af gode råvarer har været opskriften for Trang Thien Lê, siden hun i 2014 kom til Danmark og begyndte at lave vietnamesisk street food. Men, hun har savnet tofu af ordentlig kvalitet, og derfor er hun begyndt at lave sin egen – af økologiske råvarer fra Europa.

Lê Trangs mål er at hjælpe alle, der vil det, med at spise spændende mad med tofu, og vise at tofu kan produceres lokalt, uden at gå på kompromis med smag og konsistens. Samtidig arbejder Lê Trang for at deres produktion er i balance med deres omgivelser, hvilket for dem betyder et lavt klimaaftryk og opmærksomhed på kvaliteten i valg af råvarer.

Anvendelse

Den røgede tofus smag er elegant, men også ret markant, og kan godt lede tankerne hen på bacon eller andre røgvarer. Af den grund egner den sig derfor også godt til det nordiske køkken.

Prøv at stege tern af røget tofu til weekendens spejlæg serveret med råstegt broccoli, eller evt. til en omgang scrambled eggs med valnødder, bladselleri og spinat. Tofuen kan også blot nydes på et stykke ristet rugbrød med aioli og en kold sur-sød kartoffelsalat med peber henover.

Opbevaring

Opbevares på køl ved højst +5 °C.

Indhold

Indhold

Henter...
-