Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Muslingesuppe

Muslingesuppe

Opskrift

4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

Muslinger
Skyl muslingerne, skrub dem godt med en køkkensvamp og fjern "skægget". Alle muslingerne skal være lukkede – det betyder, at de er levende. Giv de muslinger, som er let åbne, et lille slag på skallen. Hvis de lukker sig, er de levende. Smid alle åbne og tilskadekomne, knuste muslinger væk.

Suppe
Rens og skræl løg, gulerod, selleri, porre og hvidløg. Skær dem i mindre stykker. Steg grøntsagerne i en gryde med olivenolie ved svag varme i 4-5 minutter, indtil de er let møre. Hæld hvidvin i gryden, bring det op til kogepunktet og tilsæt så de rensede muslinger. Damp muslingerne under låg i 4-5 minutter, til de er åbne og tilberedte. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig under dampningen. Løft muslinger og grøntsager op af gryden med en hulske. Sigt muslingesaften og kog den nogle minutter med piskefløde, indtil suppen bliver cremet i konsistensen. Smag suppen til med citronsaft, citronskal, salt og peber. 

Servering
Tilsæt kort før servering grofthakket persille og dild. Anret muslingerne i dybe tallerkner og hæld suppen henover. Server nybagt brød til. 

Tip: Vil du spise retten som hovedret, så køb 2 kilo blåmuslinger i stedet for 1 kilo.

-