Søg
Menu
Fav.
Favoritter
×

Spar 10% og få fri fragt. Bliv medlem af Aarstiderne Plus.

Sprøde forårsruller med svampe, kål, sød chilidip og soja-sesamsauce

Sprøde forårsruller med svampe, kål, sød chilidip og soja-sesamsauce

Opskrift

4 personer

Ingredienser

Tjek at du selv har

  • vegetabilsk olie
  • Havsalt og sort peber
  • mel
  • ristet sesamolie

Sådan gør du

Grøntsager
Skur gulerødderne, skyl resten af grøntsagerne, rens svampene og pil hvidløgene. 

Forårsruller
 
Snit løg med top, 2-3 fed hvidløg og ½ chili fint. Skær gulerødder og squash i tændstiktynde stave og snit spidskålen fint. Skær svampene i skiver eller i tern og hak chili og ingefær meget fint.

Sautér løg, hvidløg, svampe, gulerødder, squash og kål i en stor pande i lidt olie. Tilsæt ca. 2 spsk. sesamfrø og steg kort. Smag til med lidt chili, ingefær, citronsaft og soja. Afdryp fyldet godt.

Rør 2 spsk. mel og 1 spsk. vand sammen til melklister. Fyld forårsrullerne, rul dem sammen og luk med melklister. Steg rullerne i rigeligt olie på en varm pande, eller pensl dem med lidt olie og bag dem i ovnen (se tip).

Sød chilidip
Kom chilisaucen i en skål og smag til med citronsaft, 1 fed hakket hvidløg, ingefær og lidt chili. Hak mynten og rør den i dippen. 

Sojasauce
Kom ½ dl soja i en skål, smag til med citronsaft og rør med 1 spsk. sesamfrø. Hvis du har lidt ristet sesamolie, er det også godt.   

Tip hvis du vil bage forårsrullerne i ovnen: Tænd ovnen på 220 grader. Læg forårsrullerne på en plade med bagepapir, pensl dem med olie og bag dem sprøde og gyldne i 12-15 minutter.    


Idékassen
-