Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Prosecco Penombra Brut

75 cl | 11,5% Alkohol %

Frisk og frugtig biodynamisk prosecco fra Veneto

155 kr.
Medlemspris 139,50 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Prosecco Penombra Brut

Om varen

Prosecco 'Penombra' – Brut DOC Treviso, 0,75 liter.

Tør mousserende vin fremstillet på biodynamisk Glera, den traditionelle Prosecco-drue.

Druerne høstes ved håndkraft i løbet af september. Om foråret gennemgår vinen en anden fermentering i ståltanke, efter den italienske Martinotti metode, som bevarer vinens naturlige frugtige sødme og producerer de fine bobler, der kendetegner Proseccoen.

Det færdige produkt er en herlig tør sag med masser af pære, melon og fersken i næsen og en frisk, kalket mineralitet i smagen. I glasset producerer den en fin og skummende mousse efterfulgt af lange, vedvarende bobler.

Nydes som aperitif eller til oste, antipasti eller skaldyr.

Fakta

Land: Italien
Område: Veneto
Producent: Diotisalvi
Drue: Glera
Alkohol-%: 11,5

Indeholder sulfitter.

Om producenten

For foden af Dolomitterne i Norditalien, lige udenfor Treviso, finder man vinhuset Diotisalvi. Huset råder over tre vingårde, der alle dyrkes enten økologisk eller biodynamisk.

Druerne til deres Proseccoer kommer fra vingården Rive di Farras marker. Rive di Farra ligger på en stejl sydvendt skråning, som det kræver sandt heltemod at dyrke. Hvert trin i vinens proces udføres i hånden efter de samme gamle metoder, man brugte for hundrede år siden. 

Det hårde arbejde og den omsorg, druerne får, munder ud i en Prosecco lidt udover det sædvanlige, som balancerer sødmen fra de solmodne frugter med en naturlig mineralitet og tør citrusagtig syre.

  • Alkohol %
    11,5%
  • Aldersbegrænsning
    16 år
Indhold

Indhold

Henter...
-