Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Naturmælk

Naturmælk har eksisteret siden 1994 og blev etableret af økologiske landmænd i Sønderjylland på filosofien ”vi har ikke arvet jorden efter vore fædre, men lånt den af vore børn”.

Naturmælk

Fra Naturmælk får vi en stor del af vores mejeriprodukter i form af creme fraiche i de små størrelser, der ikke indeholder mere end man skal bruge, mælk, fløde, youghurt, skyr og en række dejlige oste. Fra Naturmælk kan gårdmælken være biodynamisk, og høosten kommer fra køer, der er fodret med solduftende hø. 
Naturmælk har eksisteret siden 1994 og blev etableret af økologiske landmænd i Sønderjylland på filosofien ”vi har ikke arvet jorden efter vore fædre, men lånt den af vore børn”. Det betyder, at Naturmælk stadig den dag i dag arbejder for at passe på jorden gennem grøn energi, biodiversitet og bedre dyrevelfærd.
Biodiversitetstiltagene ses helt konkret på landmændenes kløvergræsmarker, hvor de sår forskellige urter ud, flere med farverige blomster som cikorie og esparsette, der også forsyner køerne med mineraler og æteriske olier, som gavner deres helbred.

Et fællesskab

Naturmælk er ejet af de landmænd, der leverer mælk til mejeriet. De er fælles om de bæredygtige værdier og mødes og udveksler erfaringer på såkaldte ”staldskoler”, hvor de vurderer dyrevelfærden på den enkelte gård og giver landmanden konstruktiv kritik og forslag til forbedringer.
Én af de gårde, der leverer mælk til Naturmælk, er Gyvelgården syd for Ribe. Emma og Søren overtog i 2019 gården, der er gået i arv fra generation til generation i Sørens familie længere end nogen ved med sikkerhed.
Søren ser klare fordele ved at være andelshaver i Naturmælk, f.eks. at man har tæt kontakt til de andre leverandører og mødes ofte. Han fortæller: ”Vi er rundt og give hånd til alle på leverandørmøderne. I løbet af et par timer har man snakket med direktør, formand og kollegaer. Det var ikke en mulighed, hvis jeg var med i et stort mejeri”.
-