Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Valnød Stout

Valnød Stout

50 cl | 10% Alkohol % | Kraftig stout fra Ørbæk Bryggeri i samarbejde med Ærø Bryggeri
59,50 kr.
Medlemspris 53,55 kr.
eksl. pant

Om varen

Økologisk Valnød Stout (10 %) fra Ørbæk Bryggeri, 50 cl.

De to traditionsrige og familieejede bryggerier Ørbæk Bryggeri (1906) og Ærø Bryggeri (1926) er gået sammen om at udvikle denne øl, der har inspiration fra begge bryggerier. Valnød Stout er gæret på gær fra både Ørbæk og Ærø. Øllet er efterfølgende lagret på whiskyfade fra Nyborg Destilleri og tilsat valnød, som Ærø Bryggeri er kendte for.

Resultatet er en rund, fyldig, mørk og kraftig øl med et flot, brunt skum og smag af valnød, kaffe, ristede malte, lakrids med fine, søde noter af whisky, banan og egetræ. 

Den kraftige øl passer godt til krydrede, røgede eller grillede retter, samt fyldige desserter med fx mørke bær, nødder og chokolade.  

Fakta

Land: Danmark
Producent: Ørbæk Bryggeri i samarbejde med Ærø Bryggeri
Type: Stout
Alkohol-%: 10

Om producenten

Ørbæk Bryggeri blev grundlagt af familien Madsen i Ørbæk på Østfyn i 1906. Bryggeriet var i familien Madsens ejerskab igennem tre generationer, inden det blev solgt.

Herefter var bryggeriet igennem mange ejerskaber, før Niels og Nicolai overtog det i 1996, som har drevet det siden. De første år blev bryggeriet kun brugt til at producere økologiske læskedrikke, men i 2001 begyndte Niels og Nicolai atter at producere øl på det gamle bryggeri – økologisk, naturligvis.

Selvom Ørbæk Bryggeri i dag er blevet moderniseret og udbygget med blandt andet store automatiserede tankanlæg, står det gamle brygudstyr og malteri stadig som det oprindeligt blev bygget. Det giver et historisk vingesus og mulighed for også at producere små serier af velsmagende og spændende øl.

  • Alkohol %
    10%
  • Aldersbegrænsning
    16 år
Indhold

Indhold

Henter...
-