Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Peñalba López Pinot Noir

75 cl | 13% Alkohol %

Spansk biodynamisk rødvin fra årgang 2016 med masser af fylde

219 kr.
Medlemspris 197,10 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Peñalba López Pinot Noir

Om varen

Peñalba López Pinot Noir rødvin, 75 cl.

Biodynamisk vin fra en af de bedste årgange i det seneste årti, 2016. Lavet på særligt udvalgte Pinot Noir-druer fra et areal på 0,6 ha beliggende vest for Torremilanos' hovedbakke ved Duero-floden.

Man ser ikke meget til Pinot Noir på disse kanter, men druerne må siges at stortrives i den grusede ler- og kalkholdige jord, hvilket kommer til udtryk i den karakterfulde vin.

Fremstillet med minimal intervention. Macereret med skallerne i 5-6 dage inden gæring, hvorefter kontakten med skallernes holdes i yderligere 5 dage. Siden overføres vinen til franske og amerikanske egetræsfade, og lagres alt i alt 15 måneder. Der tilsættes ikke svovl undervejs, men vinen gennemgår en let filtrering før aftapning.

En overraskende fyldig vin med masser af mørk frugt, krydderier og eg. Medium tør med bløde tanniner. Velegnet til grillmad, retter med bælgfrugter og cremede pastaretter med fx svampe.

Fakta

Land: Spanien
Region: Castilla y León
Område: Aranda de Duero
Producent: Finca Torremilanos
Drue: Pinot Noir
Årgang: 2016
Alkohol-%: 13

Ikke tilsat sulfitter.

Om producenten

Hos vinhuset Finca Torremilanos rækker traditionerne med at lave vin helt tilbage til 1903. Det er dog først i 1975 at familien Peñalba López overtager, og virkeligt sætter skub i at gøre Torremilanos førende indenfor økologisk og biodynamisk vin.

Farmen har været certificeret biodynamisk siden 2010. I dag råder de over 200 ha marker ved Duero-flodens bredder i Castilla y León. Især Tempranillo fylder meget på markerne, men herudover dyrkes også mange andre både spanske og klassiske varianter.

Alt dyrkes biodynamisk og kvaliteten af ​​druerne, jorden og klimaet går hånd i hånd, for at skabe det bedst mulige resultat med så lidt indblanding, som muligt.

  • Alkohol %
    13%
  • Aldersbegrænsning
    16 år
Indhold

Indhold

Henter...
-