Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Pernille Skjødt

Pernille Skjødt skriver opskrifter til bl.a. Jeres Livretter. Hun er vild med grøn familie- og hverdagsmad, som alle store og små kan lide.


Pernilles passion for mad har sydet og boblet, siden hun var barn. Udover opskrifter til Aarstidernes Børnefamilie-måltidskasser skriver Pernille også kogebøger og er madskribent for Alt for Damerne og Weekendavisen.

Pernille holder meget af familie- og hverdagsmad, som alle store og små kan lide. Hun henter inspiration fra solide klassikere fra det danske, franske og italienske køkken, som hun giver et pift og et grønt løft.

Bedste grøntsag

Grønne asparges er min absolutte favorit, fx grillet eller i en skøn salat. Hvis jeg skal vælge en rodfrugt, så er pastinak min yndlingsrod nr. 1. Jeg bliver tit drillet med, at jeg kan få pastinak til at passe alle vegne.

Bedste køkkentip

Hav fokus på tilberedningstider! Det er vigtigt for at opnå optimal konsistens og smag og få det bedste ud af den enkelte råvare. Fisk skal fx ofte have kortere tid, end man regner med, for at bevare sin saftighed.

Bedste køkkenredskab

Skarpe knive er det vigtigste i køkkenet, når der skal skæres, snittes og hakkes en masse sprøde og skønne grøntsager til aftensmaden og andre gode måltider.

Bedste kulinariske destination

Jeg er vild med Frankrig, Italien og Spanien, men jeg er også altid klar på en rejse til Thailand. Østens køkken er fantastisk med kombinationen af spicy, friskt, sprødt og skønt.

-