Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Majschowder

Majschowder

Opskrift

2 personer

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skær løg, hvidløg og chili i fine tern.  Skær majskernerne af kolben.Varm en tykbundet gryde op med lidt olivenolie, og sauter løg, chili og hvidløg klare uden det tager farve. 

Rist korianderfrø og hel spidskommen på en tør pande til de begynder at springe på panden. Kom dem i en morter, tilsæt lidt groft salt og stød dem til et groft pulver.Rør grøntbouillonen ud i 5 dl kogende vand.

Kom kartofler i gryden til løg, sauter et par minutter. Tilsæt krydderier og sauter et minut inden du hælder den kogende bouillon på. Lad det hele småsimre til kartoflerne er næsten møre. Tilføj majskerner og lad det simer 4-5 minutter. 

Pisk chowderen med et piskeris, så kartoflerne jævner retten og den får en cremet konsistens. Spæd evt. med lidt vand. Smag til med havsalt og sort peber, lidt ekstra spidskommen, koriander og ingefær samt lidt limesaft. Majsenes søde smag kan let dominere så sørg for masser af modspil fra det stærke, salte og syrlige.

Topping

Skær fennikel i papirstynde skiver eller tern, tomater og chili i bitte små tern og kom det i en skål. Skær majskernerne af kolben og vend dem i skålen. Smag til med lidt olivenolie, limesaft, salt og peber samt fintsnittet forårsløg.

Servér majschowder i store skåle og top med majs-fennikelblandingen og en klat cremefraiche.

-