Søg
Menu
Fav.
Favoritter
Hvide asparges
Nyhed

Hvide asparges

250 g | Flotte, hvide asparges fra Portugal
55 kr.
Medlemspris 49,50 kr.

Om varen

Økologiske hvide asparges i bundt fra Portugal, 250 g.

Aspargesplanten er en flerårig staude. Hyppes jorden op om stænglerne, får man hvide asparges, mens de stængler, som får lov at vokse op i lyset, bliver til grønne asparges. Det er så smart!

Vi henter i øjeblikket vores hvide asparges i Portugal. De delikate hvide asparges har en fin ærteagtig smag og en saftig sprødhed. Sæsonen er kort – endnu kortere end for de grønne asparges – så det er med at nyde dem, mens man kan.

Anvendelse

Hvide asparges skal skrælles, inden tilberedning. Det er heldigvis nemt:

Hold fast ved hovedet og skræl ned mod bunden af aspargesen. Toppen på en asparges er det ypperste og skal ikke skrælles. Knæk til sidst den nederste træede del af roden. Hvis der hænger fibre ved, skal den skrælles lidt mere.

Denne kongegrøntsag kan dampes, steges, grilles eller nydes rå, skåret i tynde splitter og vendt i en salat.

Damp fx de hvide stængler i letsaltet vand i 3 minutter, og nyd dem med olivenolie, citronsaft og fjordrejer.

De er også dejlige med en skefuld sauce hollandaise til eller som hovedrollen i en gammeldags hvid og cremet aspargessuppe, i en frikassé med kalvekød eller en blød risotto sammen med grønne asparges.

Opbevaring

Asparges kan holde sig i op til to uger ved opbevaring i en lufttæt beholder eller et fugtigt klæde i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan friske dine asparges op ved at give dem et rent snit og stille dem med enden i koldt vand et par timer.

Indhold

Indhold

Henter...
-