Søg
Menu
Fav.
Favoritter

Peñalba López Blanco

75 cl | 14% Alkohol %

Blød og rund biodynamisk hvidvin på Chardonnay, Viura og Albillo

149 kr.
Medlemspris 134,10 kr.
Beskrivelse

Beskrivelse

Peñalba López Blanco

Om varen

Peñalba López Blanco hvidvin, 75 cl.

Kompleks og smagfuldt biodynamisk blend af 60 % Chardonnay, 30% Viura og 10% Albillo. Dyrket i kalk- og lerjord på østvendte skråninger mod Duero-floden hos Torremilanos i Castila y León.

Druerne lagres i hver sine tønder, inden de kombineres og gennemgår en sidste lagring over 11 måneder på store egetræsfade. Der tilsættes ikke svovl undervejs, ligesom vinen ikke gennemgår hverken klaring eller filtrering.

Vinens duft er overraskende smøragtig, med hint af egetræ og ellers godt med stenfrugter og tropisk frugt. I munden fremstår vinen tør med moderat krop, og man kan smage både ferskner, abrikoser og citrus samt en smule tørre krydderier.

Det er en vin, som langsomt afslører sit potentiale med hvert sip. Den er ideel til hvid fisk, skaldyr, fjerkræ, stegte ris eller en frisk og fyldig sommersalat.

Fakta

Land: Spanien
Region: Castilla y León
Område: Aranda de Duero
Producent: Finca Torremilanos
Druer: Chardonnay, Viura, Albillo
Årgang: 2021
Alkohol-%: 14

Ikke tilsat sulfitter.

Om producenten

Hos vinhuset Finca Torremilanos rækker traditionerne med at lave vin helt tilbage til 1903. Det er dog først i 1975 at familien Peñalba López overtager, og virkeligt sætter skub i at gøre Torremilanos førende indenfor økologisk og biodynamisk vin.

Farmen har været certificeret biodynamisk siden 2010. I dag råder de over 200 ha marker ved Duero-flodens bredder i Castilla y León. Især Tempranillo fylder meget på markerne, men herudover dyrkes også mange andre både spanske og klassiske varianter.

Alt dyrkes biodynamisk og kvaliteten af ​​druerne, jorden og klimaet går hånd i hånd, for at skabe det bedst mulige resultat med så lidt indblanding, som muligt.

  • Alkohol %
    14%
  • Aldersbegrænsning
    16 år
Indhold

Indhold

Henter...
-